Speciální přípravky

Speciální přípravky jsou určeny především pro zlepšení vzhledu a zatraktivnění masných a ostatních potravinářských výrobků.
 
Přípravky pro přípravu křehčených mas:
Tyto přípravky jsou zvláště využívány při výrobě masných polotovarů určených pro grilování nebo jinou kulinářskou úpravu.
 
Přípravky s efektem prodloužení stálosti vybarvení a celkové svěžesti výrobků:
Zástupci této skupiny jsou především přípravek Blast.
 
Povrchové pokryvy masných výrobků:
  • Kuler: tekutá karamelová barva, balení kanystr 25 kg.
  • Tmavý pokryv: sypký přípravek pro získání tmavo-hnědé až černé barvy povrchu masných výrobků.
  • Hemalin: sušená krevní bílkovina hemoglobin, náhrada čerstvé krve.
 
Technologické koření - průmyslové kořenící extrakty:
  • UNI pepř: pepřový oleoresin navázaný na jedlé soli s cca polovičním dávkováním oproti klasickému pepři.
  • Muškátový ořech S: oleoresin muškátového oříšku na nosiči jedlá sůl.
  • Česnekový extrakt
  • Tekuté paprikové výtažky - oleoresiny:
Paprex 40.000 CU - tekutý koncentrát papriky pro dobarvení výrobku
Paprex pálivý 40.000 CU - tekutý paprikový dobarvovací a dochucovací přípravek
Paprika mletá 8.000 CU - prášková kombinace přírodní papriky a extraktů
 
Barviva a barvící přípravky v sypké formě
 
Ostatní přípravky:
  • ColdSkin: pro výrobu kůžové emulze bez nutnosti měkčení kůží v láku.
  • Sapro: přípravek na bázi GdL pro výrobu trvanlivých uzenin